Can Picafort

Can Picafort

Can Picafort är en semesterort i Alcudiabukten med flera stora stränder. Här får man sol och bad i ett lugn tempo och man behöver inte trängas på stranden. Can Picafort passar både par och barnfamiljer.

Familjevänligt90%
Stränder90%
Nattliv70%
Sevärdheter & Natur65%
Aktiviteter80%
Shopping60%

Information

Can Picafort har ca 4 500 invånare och ligger i Alcudiabukten på norra Mallorca. I början av 60-talet var Can Picafort bara en liten fiskeby med färre än 200 invånare, men nu är det ett av de större resmålen på Mallorca. Till Can Picafort kommer man främst till för sol och bad. Här finns tre fina stränder som passar både vuxna och barnfamiljer. Can Picafort är likt Alcudia i mycket, men tempot är något lugnare. Orten besöks av en bred mix av européer, men det finns en större del av både tyskar och engelsmän. Svenskarnas närvaro har ökat de senaste åren, men det är fortfarande Alcudia som är svenskarnas stora favorit i norra Mallorca. Marinan och de gamla delarna av Can Picafort är fortfarande viktiga områden, men det mesta av folklivet sker kring strandpromenaden. På strandpromenaden är det ofta en trevlig atmosfär och här ligger de flesta restaurangerna, barerna och kaféerna.

1 km sydöst om marinan ligger området Son Baulo. Det är ett modernt område med många fina hotell och egen strand. Hotellen här är generellt sett lite bättre än i övriga delar av Can Picafort. Det är även vanligt att hotellen här har all-inclusive att erbjuda.

På tisdag eftermiddag och på fredag förmiddag hålls det marknader i Can Picafort. Marknaderna brukar vara populära och här hittar man lokalt producerad mat och dryck samt diverse hantverk. På söndagar hålls det även marknader i närliggande Muro och Alcudia. Shoppingen i övrigt består främst av turistbutiker med badkläder, solglasögon, handdukar, souvenirer, m.m. Det finns dock en del klädbutiker, men vill man shoppa ordentligt, så rekommenderas Palma stad.

Nattlivet hittar man främst längs huvudgatan Paseo Colon och vid hamnen. Många ungdomar kommer hit från närliggande byar för att festa, men nattlivet är ändå relativt lugnt. Det finns ett flertal uteställen att välja på, t ex Charly’s, Papaya och The Skau. På dessa ställen kan man festa och dansa långt in på småtimmarna. Sedan finns det förstås även väldigt många barer och pubar längs Paseo Colon och strandpromenaden om man vill ha en lite lugnare utekväll.

Stränder

Stranden i Can Picafort

Stranden i Can Picafort

Can Picaforts huvudstrand ligger i Alcudiabukten och är 1,5 km lång. Stranden sitter ihop med Alcudias strand, men i Can Picafort är stranden mindre långgrund och det kan blåsa lite mer. Vågorna kan ibland bli lite mycket för små barn, men stranden får ändå ses som relativt barnvänlig. Det är en välskött strand med ljus och finkornig sand. På stranden finns det ett brett utbud av vattensportsaktiviteter. Här kan man t ex välja mellan vindsurfing, vattenskidor, trampbåtar och bananbåtar. Under högsäsong kan det ibland bli lite trångt framför hotellen, men på övriga delar av stranden brukar det alltid vara gott om plats. Bakom stranden går det en bilfri strandpromenad. Längs strandpromenaden finns det restauranger, barer, kaféer och diverse turistbutiker.

Stranden Es Comu ligger i Alcudiabukten mellan Can Picafort och Alcudia. Stranden är 1,5 km lång, men endast 15 meter bred. Det är en lugn miljö och omgivningen består av sanddynor och grönska. Vid stranden finns inga av de vanliga faciliteterna eller vattensporterna. Vid parkeringen i nordvästra delen finns en toalett och en restaurang, men i övrigt är det en orörd strand. Stranden är barnvänlig med långgrunt vatten och gott om plats att leka på.

Stranden i Son Baulo ligger i sydöstra delen av Can Picafort och är en charmig naturstrand vid utloppet av floden Torrent de Son Baulo. Stranden är 200 meter lång och 150 meter bred och sanden är ljus och finkornig. Vattnet är långgrunt, vilket passar bra för barnfamiljer. Vissa dagar kan dock vinden ligga på från fel håll och då kan det bli lite för stora vågor för de minsta barnen. Vid stranden finns det livvakter, solstolar, parasoll, duschar, toaletter och trampbåtar. Intill stranden finns det några större hotell och flera restauranger, barer och kaféer om man vill ta en paus från sol och bad.

Aktiviteter

Utflykt med ridning längs stranden

Utflykt med ridning längs stranden

Rancho Grande är Mallorcas största hästgård och ligger ca 10 km sydöst om Can Picafort, strax söder om Son Serra de Marina. Hästgården ligger i ett lugnt område med vacker natur. Här kan både nybörjare och mer erfarna ryttare rida. De har allt från korta lektioner på en timme till flerdagarsutflykter där man rider längs havet eller uppe i bergen. En av deras populäraste kurs är en dagsutflykt som avslutas med BBQ, sangria och linedance. Om man inte vill eller kan rida, så har de även en vagn som man kan färdas i. På Rancho Grande finns det även ett minizoo där man bland annat kan se lamor, strutsar, tamariner, silkesapor och vildsvin. Läs mer om hästgåden på Rancho Grande’s hemsida!

Karting Can Picafort är en välskött gokartbana strax söder om Can Picafort. Banan ligger i ett industriområde med gratis parkering och vid banan finns det en kiosk och en lekplats. Barn från 4 år kan åka på banan och de har ett antal olika snabba gokartbilar. De snabbaste kan gå hela 90 km/h, men den får endast köras av personer över 18 år. Hos Karting Can Picafort kan man även anordna företagsevent, födelsedagskalas, möhippa, svensexa, m.m. Banan har öppet mån-sön kl 10-22 under maj till oktober och tis-sön kl 10-20 under övriga delar av året. Läs mer om banan på KartingCanPicafort.com!

Cykling är väldigt populärt i området och det finns många cykelrutter att välja på. Bilisterna är vana med cyklister och det finns dessutom ofta egna fält eller leder för cyklister. Många väljer att cykla längs havet vid Alcudiabukten och sedan fortsätta upp till Pollensa för mera utmanande cykling. De flesta cyklisterna besöker Mallorca under de svalare perioderna av året. I Can Picafort finns det ett flertal butiker som hyr ut cyklar. Här finns det både professionella och enklare cyklar att välja mellan.

Det finns många båtutflykter från Can Picafort att välja på. Både kort och långa utflykter med segelbåtar eller motorbåtar. De vanligaste utflyktsmålen är Pollensabukten och Formentor som har en vacker natur med imponerande klippor. Båtarna brukar lägga till utanför några klippor där man sedan kan bada och snorkla en stund. På de flesta längre utflykterna ingår även en lättare lunch och dryck.

Trots att Mallorca har över 20 golfbanor, så finns det ingen i Can Picafort’s närområde. Den närmsta banan ligger strax utanför Alcudia och sedan finns det fyra banor i närheten av Cala Ratjada och Cala Millor i den nordöstra delen av Mallorca.

Liknande Resmål

Alcudia
Alcudia
Barnfamiljernas paradis med långrunda stränder och stort utbud av hotell.
Familjevänligt100%
Stränder95%
Nattliv80%
Sevärdheter & Natur70%
Aktiviteter90%
Shopping75%
Cala Millor
Cala Millor, Cala Bona & Sa Coma
Östkustens största turistområde med fina sandstränder, aktiviteter och nöjen.
Familjevänligt95%
Stränder90%
Nattliv80%
Sevärdheter & Natur75%
Aktiviteter80%
Shopping70%
Playa de Palma
Playa de Palma
Tyskinfluerat resmål med 5 km sandstrand, aktivt nattliv och närhet till Palma stad.
Familjevänligt80%
Stränder90%
Nattliv85%
Sevärdheter & Natur50%
Aktiviteter85%
Shopping70%

Bokningsguider