Palma Nova

Palma Nova är en av de populäraste badorterna på Mallorca. Hit hittar barnfamiljer som vill sola och bada, men även festsugna unga som vill ha närhet till festmetropolen Magaluf bara några kilometer bort.

Familjevänligt75%
Stränder90%
Nattliv90%
Sevärdheter & Natur75%
Aktiviteter90%
Shopping65%

Information

Hotelltips

Till Palma Nova reser både barnfamiljer som är sugna på sol och bad, och festsugna ungdomar och vuxna. Det finns ett brett utbud av hotell, de flesta längs de vackra stränderna. Det finns hotell med All Inclusive, hotell för endast vuxna, budgetvänliga lägenhetshotell och familjehotell.

Hotellsäng

FERGUS Club Palmanova Park

5 stjärnor

Hotell i nordöstra Palma Nova med All Inclusive som renoverades 2012. Hotellet ligger 5 minuter från stranden Son Caliu och har flera pooler, 2 restauranger, barnklubb, fitnesscenter och spa.

Läs mer & Boka!

AC Gratis WiFi

HM Palma Blanc

Sol Palma Nova

5 stjärnor

Hotell med pool och två restauranger bara ett stenkast från Palma Novas strand. Här finns barnaktiviteter, barnpool och lekplats. För vuxna finns en mysig bar och café. Här kan man koppla av med vacker utsikt över bergen.

Läs mer & Boka!

AC Gratis WiFi

ICON Rosetó

Leonardo Royal Hotel Mallorca Palmanova Bay

5 stjärnor

Lyxigt lägenhetshotell med restaurang, bar och närhet till stranden. Välj mellan svit, lägenhet eller enrummare. Palma Novas strand är en promenad på 10 minuter bort och Magalufs strand är en promenad på 5 minuter bort.

Läs mer & Boka!

AC Gratis WiFi

Stränder & Bad

Playa de Palma Nova

Palma Nova är en av de populäraste badorterna på Mallorca. Här finns tre vackra stränder som ligger precis intill varandra. Längst söderut och närmast Magaluf ligger Playa de Son Maties, sedan kommer Playa de Palma Nova och slutligen stranden Es Carregador.

De tre stränderna i Palma Nova är totalt 1,2 km och är sammanlänkade av en bred strandpromenad som heter ”Passage de la Mar” som går bakom stränderna. Längs strandpromenaden finns gott om matställen och butiker. Stränderna är lugnare än stranden i Magaluf och passar bra för barnfamiljer även under högsäsong. Alla stränder har det vanliga utbudet med faciliteter och strandaktviteter. Det finns bland annat duschar, solstolar, parasoll, trampbåtar och bananbåtar.

Intill stranden i Palma Nova ligger Golf Fantasia. Golf Fantasia är ett minigolfkomplex med hela 3 stycken 18-hålsbanor. Hålen ligger i en vacker miljö med vattenfall, en bäck, grottor och fina träbroar. Vid anläggningen finns även ett café med en stor terrass.

Palma Novas stränder:

  • Playa de Son Matiesär 430 meter lång
  • Playa de Palma Nova(även kallad Cala Blanca) är 480 meter lång
  • Es Carregador(även kallad Porto Novo) är 320 meter lång

Nattliv & Restauranger

Nattliv Mallorca

Nattliv på Mallorca

Under högsäsong är Palma Nova en av de bästa feststäderna på Mallorca. Här finns många klubbar, barer och restauranger. Det här är en särskilt populär ort bland brittiska turister, vilket syns på nattlivets utbud. Det finns många klassiska engelska pubar och restauranger som serverar allt från fish & chips till andra klassiska brittiska krogfavoriter.

Om man tänker på fest och Mallorca kanske Magaluf är den första staden som man kommer att tänka på. Magaluf ligger bara ett stenkast från Palma Nova, och de två städerna har nästan växt ihop under de senaste åren. Magaluf kan beskrivas som staden för dig som vill maximera ditt festande, medan Palma Nova är lite lugnare och erbjuder en mix av fest och stillsam solsemester.

Eftersom Palma Nova är en känd feststad syns även detta på stadens restaurangutbud. Här finns många snabbmatskedjor för den bakfulla eller den som bara vill få in en stadig måltid innan kvällens bravader. Man kan välja på bland annat McDonald’s, Burger King, KFC och Pizza Hut.

Om man är sugen på något mer traditionellt finns många lugnare restauranger längs strandpromenaden. Här finns också många mysiga caféer och barer.

Aktiviteter & Sevärdheter

När sommarvärmen har dragit förbi förvandlas Palma Nova från ett fest- och badparadis till ett perfekt resmål för motionärer och äventyrslystna. Under den tidiga våren och hösten reser många till orten för att vandra, cykla, löpträna och spela golf.

Mallorcas vackra berg ligger runt hörnet och bjuder på vacker natur, vandringsleder och bra vägar för landsvägscyklister.

Mallorca väg

Vackra vägar på Mallorca

Det finns även många idrottsanläggningar i Palma Nova. Här kan man träna friidrott, tennis, fotboll, tennis och köra go kart. Det är inte konstigt att orten är populär bland träningsentusiaster. Det anordnas många träningsresor till staden och det finns mycket gruppträning att signa upp sig på om man har rest dit i egen regi.

Gruppträning på stranden är ett populärt inslag för många motionärer. Delta i ett socialt träningspass där du både får lära känna andra träningssugna och kanske lära dig lite nya spännande övningar. Läs mer här och boka din plats till gruppträning i Palma Nova.

För den som är sugen på golf finns det flera vackra golfbanor att besöka. Två av de populäraste är Poniente och Bendinat.

Real Golf de Bendinat

Poniente är en vacker golfbana med 18 hål och utsikt över bergen och havet. Det här är en kortare bana som man kan ta sig runt på ungefär tre timmar. Hålen är antingen par 3 eller par 4, så här får man möjlighet att spela med sina järnklubbor.

Bendinat golfbanan erbjuder 18 vackra hål i Mallorcas häpnandsväckande natur. Här får man utsikt över Palmas hamn Cabrera och slottet i Bendinat.

marknad

Marknad

Är man sugen på shopping finns det många små butiker i närheten av strandpromenaden som säljer souvenirer, badkläder, saronger och presenter. Paseo del Mar och Avendia de la Playa är två exempel. Är man sugen på lite finare shopping finns Momentum Plaza i grannstaden Magaluf.

Ungefär 10 minuters bilfärd från Palma Nova finns den charmiga staden Calvia som erbjuder en traditionell marknad varje måndag förmiddag. Här kan man köpa färsk frukt, färska grönsaker, lokala delikatesser, hantverk och kläder.

Liknande Resmål

magaluf
Magaluf
Magaluf är det stora festresemålet på Mallorca under högsäsong.
Familjevänligt75%
Stränder85%
Nattliv100%
Sevärdheter & Natur50%
Aktiviteter100%
Shopping70%
Playa de Palma
Playa de Palma

Tyskinfluerat resmål med 5 km sandstrand, aktivt nattliv och närhet till Palma stad.

Familjevänligt80%
Stränder90%
Nattliv85%
Sevärdheter & Natur50%
Aktiviteter85%
Shopping70%
Santa Ponsa
Santa Ponsa

Resmål med internationell prägel, vacker sandstrand och närhet till bergen.

Familjevänligt80%
Stränder85%
Nattliv70%
Sevärdheter & Natur80%
Aktiviteter85%
Shopping70%

Bokningsguider