Golf på Mallorca

Golf på Mallorca

Om man tycker om att spela golf har Mallorca mycket att erbjuda. Klimatet på ön är helt perfekt för en golfsemester – under stora delar av året dessutom. Här finns omkring 20 olika golfbanor. De flesta av banorna hittas runt turistparadiset Palma de Mallorca, men det finns även banor på andra sidan ön.

Golfbanor100%
Golfrestauranger80%
Driving range & träning95%
Nybörjarvänligt70%
Väder & klimat95%
Golfshopping80%

Mallorcas bästa golfhotell

Hotelltips

Vi guidar dig till Mallorcas bästa golfhotell. Nedan finns tips om hotell med närhet till några av öns allra bästa golfbanor.

Hacienda Son Antem Golf Resort, Autograph Collection

Hacienda Son Antem Golf Resort, Autograph Collection

5 stjärnor

Detta lyxiga spahotell ligger bara ett par minuter från Golf Son Antem, en av Mallorcas mest omtyckta golfbanor. Här bor man med precis alla bekvämligheter man kan önska sig – spa, restaurang, pool, bar och gym.

Läs mer & Boka!

AC Gratis WiFi

Kimpton Aysla Mallorca

Kimpton Aysla Mallorca, an IHG Hotel

5 stjärnor

Detta femstjärniga hotell ligger fantastiskt i Santa Ponsa med närhet till två riktigt bra golfbanor: Golf Santa Ponsa och Son Vida Golf. Golf Santa Ponsa ligger bara en kort promenad från hotellet. Vill man besöka Son Vida Golf får man resa ungefär 2 mil för att komma till banan.

Läs mer & Boka!

AC Gratis WiFi

Cap Vermell Grand Hotel

Cap Vermell Grand Hotel

5 stjärnor

Detta lyxiga hotell med spa ligger i närheten av fyra av Mallorcas bästa golfbanor: Club de Golf Canyamel, Cap Vermell Country Club, Capdepera Golf och Pula Golf. Här bor man, förutom nära golfbanorna, även nära stranden och bra restauranger.

Läs mer & Boka!

AC Gratis WiFi

Golfbanor på Mallorca

Golfbanor på Mallorca

Mallorca är en populär destination för golfenteusiaster, inte minst på grund av öns klimat. På Mallorca är soldagarna många och vintrarna milda vilket gör det möjligt att golfa året runt. Det goda klimatet tas vara på genom ett stort utbud av golfbanor av hög kvalitet designade av välkända golfarkitekter. Här finns både svårare och lättare banor – det finns alltså en bana för alla typer av golfare, både nybörjare och proffs.

Nedan tittar vi närmare på ett gäng av Mallorcas finaste golfbanor. I kartan längst ner kan du hitta till alla banor och planera din golfsemester på Mallorca.

Golfbanor nära Palma

Son Gual Golf

 • Handicap-gräns: Damer: 36; herrar: 28
 • Bana: 18 hål, par 72, 6 621 m

En av de mest prestigefyllda banorna på ön är Son Gual. Denna bana ligger ungefär 20 minuter med bil från Pamla de Mallorca. Här möts man av 18 vackra hål i ett utmanade landskap med breda fairways

2021 valdes Son Gual ut till en av de 100 bästa golfbanorna i Europa av Golf World.

 

T Golf

 • Handicap-gräns: 34
 • Bana: 18 hål, par 72, 6 430 m

T Golf är en av de äldsta golfbanorna på ön. Banan invigdes under slutet av 70-talet och designades av John Harris – en välkänd golfarkitekt. Sen dess har T Golf renoverats två gånger och är idag en golfbana av högsta klass.

Banan ligger ungefär 12 kilometer från Palma. Här möts man av öppna fairways, välskötta greener, många träd, bunkrar och vattenhinder. Banan har 18 vackra och utmanande hål och sträcker sig över ungefär 6,5 kilometer.

T Golf MallorcaGolf Son Vida

Golfbanan som tar priset ”Mallorcas äldsta golfbana” är Son Vida. Här är har DP World Tour (den europeiska golftouren) haft tävlingar två gånger. Banan är teknisk med vackra utsikter över den omliggande naturen. Det sista hålet på banan är nästintill legendariskt. Detta par 5-hål har ett andra slag över vatten so, till och med gör den mest erfarna golfaren lite nervös.

Son Vida ligger ungefär 10 minuter med bil från Palma de Mallorca.

Son Antem Golf

Östra

 • Handicap-gräns: 36
 • Bana: 18 hål, par 72, 6 251 m

Västra

 • Handicap-gräns: 36
 • Bana: 18 hål, par 74, 6 293 m

Son Antem erbjuder två banor – den östra banan och den västra banan. Golfbanan ligger 10 till 20 minuter från Palma med lätt åtkomst från motorvägen.

Banorna bjuder på Mallorcas vackra medelhavsterräng med ett platt landskap som är lätt att gå både med och utan vagn.

Son Antem GolfNordöstra Mallorca

Alcanada Golf

I närheten av Alcudia hittar vi den omtyckta golfbanan Alcanada. Här möts man av en 18-hålsbana med häpnadsväckande vyer över kusten, Alcudia och stadens kända fyr. Banan sträcker sig över ett böljande landskap på 6 499 meter med gröna fairways, träd och vattenhinder. Greenerna är snabba och banan är riktigt välskött.

Capdepera Golf

 • Handicap-gräns: 36
 • Bana: 18 hål, par 72, 6 000 m

Capdeperas golfbana ligger i östra delen av Mallorca. Här bjuds man på en lugn och harmonisk miljö och en bana med varierande landskap. De 18 hålen sträcker sig över ett vackert grönskande landskap. Ett hål som sticker ut är hål 15 – här får man en vacker utsikt över kusten.

Här hittas även restaurangen Roca Viva som erbjuder god mat efter en dag ute i solen.

Capdepera GolfPula Golf Resort

 • Handicap-gräns: Damer: 36; herrar: 28
 • Bana: 18 hål, par 72, 6 246 m

I närheten av Son Servera hittar vi Pula Golf Resort – en utmanande golfbanan som har varit värd för ett antal professionella tävlingar. Banan ligger 10 minuter från kusten och är en perfekt bana att besöka i samband med en utflykt till öns nordöstra delar.

Pula har 18 hål som sträcker sig över drygt 6 kilometer.

På området finns även en utomhuspool, bastu och möjlighet till massage. Det finns såklart även en restaurang i anslutning till banan.

Tips: det ska du tänka på innan din golfresa

Resa med golfklubbor

Om man ska resa på golfsemester vill man gärna ha med sig sina egna klubbor. Det finns ofta möjlighet att hyra klubbor på golfklubben man besöker, men det är inte garanterat.

Resefoldral för golfklubbor

Om man ska flyga med sina golfklubbor rekommenderas att man använder sig av ett resefodral. Resefodralet skyddar klubborna och är enkelt att bära med sig till och från flygplatsen. Det finns både hårda och mjuka alternativ.

Golfbag som specialbagage

Golfklubbor räknas som specialbagage. Det innebär att man måste lägga till golfutrustningen utöver det vanliga bagaget när man beställer sin flygbiljett. Det finns en viktgräns för specialbagage, den ligger ofta på 23 kg. Inom denna vikt ska väskan, klubborna, ett par golfskor och övrig golfutrustning rymmas.

Utrymmet för specialbagage är begränsat, så kom ihåg att boka din biljett och ditt bagage i god tid så att du kan vara säker på att du får med dig dina klubbor till din golfsemester.

Bokar man specialbagage tillkommer ofta en extra kostnad.

Kontrollera eventuella handicap-gränser

En viktig sak att tänka på innan man åker på sin golfsemester är att kontrollera om det finns en handicap-gräns på de banor man tänkt besöka. Ofta finns det en gräns på handicap 36 för att få gå ut på Mallorcas banor, men ibland kan den vara lägre.

Du hittar handicap-gränserna under varje bana vi har tipsat om högre upp texten.

Regler och klädkod

Innan du åker iväg till banan på Mallorca är det viktigt att du kontrollerar vad det finns för eventuella klädkoder och regler. Många banor kräver proper klädsel för både damer och herrar – det vill säga inga jeans och sandaler, utan hela och rena golfkläder.

Karta över golfbanor på Mallorca

Resmål på Mallorca

Illetas
Cala Mayor & Illetas

Exklusiva resmål med närhet till både sandstränder och Palma stad.

Familjevänligt75%
Stränder80%
Nattliv80%
Sevärdheter & Natur70%
Aktiviteter60%
Shopping80%
Playa de Palma
Playa de Palma

Tyskinfluerat resmål med 5 km sandstrand, aktivt nattliv och närhet till Palma stad.

Familjevänligt80%
Stränder90%
Nattliv85%
Sevärdheter & Natur50%
Aktiviteter85%
Shopping70%
Santa Ponsa
Santa Ponsa

Resmål med internationell prägel, vacker sandstrand och närhet till bergen.

Familjevänligt80%
Stränder85%
Nattliv70%
Sevärdheter & Natur80%
Aktiviteter85%
Shopping70%

Bokningsguider