magaluf

Magaluf & Palma Nova

Magaluf och Palma Nova är det stora festresmålet på Mallorca under högsäsong. Området har även flera fina stränder och många olika aktiviteter. Palma Nova passar de som vill ha det lite lugnare och kombinera med nattlivet i Magaluf.

 • Bäst boende i Magaluf: Dreams Calvia Mallorca  – Hotell nära stranden, med pool och kid’s club.
 • Bäst boende i Palma Nova:FERGUS Style Palmanova – Hotell för endast vuxna med otroliga omdömen från tidigare gäster.
 • Ett måste: Piratshow med middag i Magaluf – Fantastisk underhållningsshow med pirattema.
 • Bra att veta: Magaluf och Palma Nova bjuder på fantastisk nattliv.

Familjevänligt75%
Stränder85%
Nattliv100%
Sevärdheter & Natur50%
Aktiviteter100%
Shopping70%

Information

Magaluf är en populär och klassisk charterdestination för många skandinaver. Hit gick den första svenska charterresan med flyg gick redan 1955 och intresset har hållit i sig genom åren. Magaluf har ca 200 barer och under högsäsong kan man festa dygnet runt. Magaluf har de senaste åren vuxit ihop med grannorten Palma Nova. Palma Nova passar dem som vill kunna ta del av ett aktivt nattliv, men även kunna ta det lite lugnare under dagarna.

Högsäsongen för den som vill festa i Magaluf och Palma Nova är Juni-Augusti, men det går även att festa under hela perioden från April till Oktober. Övriga månader håller de flesta barerna och klubbarna stängt och nattlivet är stillsamt. Under denna period när det är lite svalare väder och förvandlas området till ett attraktivt resmål för de om gillar att vandra, cykla och spela golf.

I Magaluf och Palma Nova finns det ett brett utbud av restauranger. I Magaluf går det att hitta de flesta sorters kök, men det är snabbmat som dominerar. I Palma Nova är det inte lika dominerande med snabbmat, utan utbudet är mer balanserat och påminner om övriga resmål på Mallorca.

Om man är intresserad av shopping, så hittar man de flesta butikerna längs strandpromenaderna i Magaluf och Palma Nova. De flesta butikerna erbjuder det vanliga turistutbudet med badkläder, t-shirts och souvenirer, men det finns även mer unika butiker. Vill man ha ett större shoppingutbud, kan man istället bege sig till Palma.

Hotell Palma Nova

Hotell Palma Nova

Magaluf och Palma Nova är väldigt populära resmål och utbudet av hotell och andra boenden är väldigt stort. Här finns hotellkomplex vid havet, billiga hotell, dyra hotell, hotell endast för vuxna, hotell med stora poolområden och äventyrsbad, hotell med äventyrsland, lägenhetshotell, all-inclusive, m.m.

Det tar ca 20 min åka bil till Palma. Om man ska åka buss så kan man åka linje 104, 105, 106 eller 107. En enkel resa till Palma kostar 3,10 € och personer under 25 åker för halva priset. Transfer med taxi till flygplatsen kostar runt 40 €. Är man flera, så kan det löna sig att beställa en minivan eller minibuss.

 

Hotelltips

Magaluf och Palma Nova har ett stort utbud av hotell för främst barnfamiljer och ungdomar. Många av hotellen har renoverats de senaste åren, då man vill höja standarden på området.

hotel ibersol son caliu mar

FERGUS Club Palmanova Park

4 stjärnor

Hotell i nordöstra Palma Nova med All Inclusive som renoverades 2012. Hotellet ligger 5 min från från stranden Son Caliu och har flera pooler, 2 restauranger, barnklubb, fitnesscenter och spa.

Läs mer & Boka!

AC Gratis WiFi (lobby)

me mallorca

Melia South Beach

4 stjärnor

Modernt hotell precis intill Magalufstranden och Nikki Beach Club. Hotellet har två pooler, solstolar, solsängar, eleganta rum, spa, gym, turkisk bastu, yoga- och pilatesklasser. Frukost finns som tillval.

Läs mer & Boka!

AC Gratis WiFi

sol wave house mallorca

Sol Wave House Mallorca

4 stjärnor

Modernt hotell med perfekt läge mitt på Magalufstranden och nära till bargatan och nattklubbar. Hotellet har ett stort poolområde med bl a två vågmaskiner. Frukost och halvpension finns som tillval.

Läs mer & Boka!

AC Gratis WiFi

sol katmandu park resort

Sol Katmandu Park & Resort

4 stjärnor

Familjevänligt hotell inne i temaparken Katmandu dit gäster har fri entré. Hotellet har 300 m till Magalufstranden, stort poolområde med äventyrsbad och barnklubb. Frukost ingår och halvpension finns som tillval.

Läs mer & Boka!

AC Gratis WiFi

sentido cala vinas

Sentido Cala Viñas

4 stjärnor

Modernt hotell för endast vuxna med fint poolområde precis vid havet, gym och spa. Hotellet ligger ca 1 km söder om Magaluf vid viken Cala Viñas. Frukost ingår och halvpension eller All Inclusive finns som tillval.

Läs mer & Boka!

AC Gratis WiFi (lobby)

hotel bahia principe coral playa

Hotel Bahía Príncipe Coral Playa

4 stjärnor

Hotell på en klippa med utsikt över Magalufstranden och ca 300 m till bargatan. Hotellet har en hiss ner till stranden, pool, spa, bastu och bubbelpool. Halvpension ingår och All Inclusive finns som tillval.

Läs mer & Boka!

AC WiFi (avgift)

sol house trinidad

Sol House The Studio

4 stjärnor

Hotell nära bargatan och 50 meter till Magalufstranden. Moderna rum med balkong. Hotellet har gym, stort poolområde med solterrass och poolfester. Frukost ingår och halvpension finns som tillval.

Läs mer & Boka!

AC Gratis WiFi

intertur palmanova bay

Leonardo Royal Hotel Mallorca Palmanova Bay

3 stjärnor

Lägenhetshotell mellan stränderna i Magaluf och Palma Nova. Hotellet renoverades 2005 och har 2 utomhuspooler, solterrass, och barnklubb. Frukost, halvpension eller All Inclusive finns som tillval.

Läs mer & Boka!

AC WiFi (avgift)

sotavento apartments

Sotavento Apartments

3 stjärnor

Lägenhetshotell nära Magalufstranden och 5 min från bargatan. Hotellet är endast för vuxna (17+) och har egna fester med DJ, pool, 2 barer och restaurang. Frukost och halvpension finns som tillval.

Läs mer & Boka!

AC WiFi (avgift)

Stränder

I området finns det gott om fina stränder. Magaluf har en stor strand som heter Playa de Magaluf och Palma Nova har tre normalstora stränder som ligger intill varandra. Längst söderut och närmast Magaluf ligger Playa de Son Maties. Sedan kommer Playa de Palma Nova och slutligen stranden Es Carregador.

Playa de Magaluf

Playa de Magaluf

Playa de Magaluf är har fin sand och är 900 meter lång. Här finns det gott om strandaktiviteter, t ex vattenskidor, jet-ski, bananbåt, trampbåtar och skärmflygning. Bakom stranden finns en nybyggd strandpromenad och där hittar man ett brett utbud av barer, restauranger och butiker. Det är populärt att stanna kvar här och festa under eftermiddagen och kvällen. Under högsäsong är det mestadels unga människor på stranden, men om man åker på höst eller vår passar stranden istället bra för barnfamiljen.

Playa de Palma Nova

Playa de Palma Nova

De tre stränderna i Palma Nova är totalt 1,2 km och är sammanlänkade av en bred strandpromenad som heter ”Passage de la Mar” och går bakom stränderna. Längs strandpromenaden finns gott om matställen och butiker. Stränderna är är lugnare än stranden i Magaluf och passar bra för barnfamiljer även under högsäsong. Alla stränder har de vanliga utbudet med faciliteter och strandaktviteter, t ex duschar, solstolar, parasoll, trampbåtar, bananbåt, o dy. Playa de Son Maties är 430 meter lång, Playa de Palma Nova (även kallad Cala Blanca) är 480 m och Es Carregador (även kallad Porto Novo) är 320 m.

Nattliv

Magaluf på natten

Magaluf på natten

Det mesta av nattlivet är centrerat till Magaluf. Här finns det ca 200 barer och klubbar, varav 20 st som är inriktade mot svenskar och skandinaver. Dessa barer drivs ofta av svenskar och är väldigt populära hos svenska resenärer. De flesta av dessa barer ligger på Carrer Pinada som brukar kallas den ”Skandinaviska bargatan”. Nedan följer några av de mest kända:Det mesta av nattlivet är centrerat till Magaluf. Här finns det ca 200 barer och klubbar, varav 20 st som är inriktade mot svenskar och skandinavier. Dessa barer drivs ofta av svenskar och är väldigt populära hos svenska resenärer. De flesta av dessa barer ligger på Carrer Pinada som brukar kallas den ”Skandinaviska bargatan”. Nedan följer några av de mest kända:

 • Den Glade Viking
  Öppnade 1985 och är den äldsta skandinaviska baren i Magaluf.
 • Grabbarna Grus Beach Club
  Ligger precis vid stranden och är troligtvis det största stället för Skandinaver i Magaluf.
 • Grabbarna Grus
  Öppnade 1993 och baren i Magaluf var den allra första Grabbarna Grus-baren som öppnades.
 • Casablanca
  Skandinavisk BBQ restaurang, bar och nattklubb i ett av Magalufs äldsta hus.
 • Blue Moon
  Skandinavisk bar som öppnade 2004 och hit går ofta lite mognare semesterfirare,
 • Offpist bar
  Skandinaviskbar med beer-pong, videospel, biljard, m.m.
 • E4:an Bar & Restaurant
  En blandning av bar och restaurang, med luncher på dagen och a´la carte på kvällen.
 • Nord Night Club
  Nyöppnad skandinavisk nattklubb.
 • TreO
  Liten bar med god stämning.
 • Absolut Chillout
  Nyöppnad chillout bar där man kan slappna av, spela beer-pong eller biljard.
 • Gjøkeredet
  Den populäraste baren för norrmän, men besöks även mycket av svenskar och danskar.

Magaluf är även väldigt populärt hos britter och mycket av utbudet är anpassat efter dem, men det väldigt många olika sorters barer med olika musikstilar och tema. Den största nattklubben är BCM Planet Dance Night Club. Nattklubben är känd för att locka till sig kända DJ’s och dansgolven har plats för hela 5 000 personer.

Aktiviteter

Uppochnervänt hus vid Katmandu

Uppochnervänt hus vid Katmandu

Katmandu park är ett ett äventyrsland med många olika aktiviteter. Här kan man se på 4D-bio, gå in i en skräcksimulator, spela äventyrsgolf och laserspel. Här finns även ett stort lekland och ett uppochnervänt hus som är fullt med äventyr. Katmandu Park ligger i Magaluf centrum och är främst för barn, men många aktiviteter är även roliga för vuxna. Läs mer på deras hemsida!

Western Water Park är en kombinerad vilda västernby och vattenpark. Det är vattenparken som är huvudattraktionen och här finns det flera olika vattenrutschkanor där man åker själv och även ett antal rutschkanor där man åker tillsammans i en ring. Här finns det dessutom vanliga poolområden med plats att ligga och sola om man hellre vill ta det lite lugnt. I västernbyn kan man t ex se cowboyshower eller köpa något att äta. Läs mer på deras hemsida!

Marineland ligger 3 km öster om Palma Nova vid Portals Nous. Huvudattraktionen på Marineland är en delfinshow, men de har även shower med sjölejon och papegojor. På Marineland finns det även ett akvarium och zoo där man bl a kan titta på reptiler, ormar, pingviner, sköldpaddor och exotiska fåglar.

Pirate Adventure

Pirate Adventure

Pirate Adventure är en middagsshow som har funnits i hela 30 år. Här bjuds man på ett piratäventyr med sång, dans och akrobatik. Det finns en show för familjer och en för enbart vuxna som heter Reloaded 18+. Showen hålls i södra delen av Mallorca och är en populär aktivitet hos semesterfirare. Läs mer på deras hemsida!

I västra delen av Magaluf finns det en gokartbana. Banan heter Karting och passar både vuxna och barn. Barn kan välja mellan gokartbilar som har maxfart mellan 10-40 km/h och de vuxnas bilar har en maxfart mellan 60-90(!) km/h. Är man ett stort sällskap kan man hyra hela banan och köra en egen tävling.

Intill stranden i Palma Nova ligger Golf Fantasia. Golf Fantasia är ett minigolfkomplex med hela 3 stycken 18-hålsbanor. Hålen ligger i en vacker miljö med vattenfall, en bäck, grottor och fina träbroar. Vid anläggningen finns även ett café med en stor terass.

Vid stränderna finns de flesta strandaktiviteter man kan tänka sig. Här kan man t ex åka vattenskidor, jet-ski, bananbåt, paraglidning, paddelbåt eller flyboard. Flyboard är en aktivitet där man har där man har en kraftig vattenstråle under fötterna och kan flyga upp över vattenytan.

Vill man längre ut på havet kan man åka på en båtutflykt. I Magaluf är det populärt med båtturer där man samtidigt festar, men det finns även lugnare alternativ med katamaraner där man utforskar små vikar längs kusten och även kan passa på att snorkla.

När festsäsongen är över och temperaturen sjunker något, så är det populärt för vandrare, cyklister och golfare att bo i Magaluf och Palma Nova.

Magaluf och Palma Nova’s närhet till bergen har gjort orterna populära för cykling och vandring. Det finns gott om cykelleder i hela området och vill man få lite utmande vandring, kan man bege sig till till Galatzó. Galatzó är en lantegendomen som ligger i närheten av byn Es Capdellà. Området erbjuder kuperad terräng och är en del av bergskedjan Tramuntana

2 km sydväst om Magaluf ligger golfbanan Poniente. Banan är en av de äldsta på Mallorca och ligger i ett mindre skogsområde med sex sjöar. Det är en bana utan större höjdskillnader, breda fairways och stora greener. Greenerna är snabba, men annars är banan relativt lättspelad och passar medel- och höghandikappare.

I närområdet finns även golfbanan Santa Ponsa I. Vid sex tillfällen på 90-talet har Europatouren hållit tävlingar här. Svenska prinsessan Birgitta är hedersmedlem och ambassadör på klubben och varje år hålls en tävling i hennes namn. Banan har breda fairways och medelstora greener. Det finns många vattenhinder och banan passar de flesta golfare.

Liknande Resmål

Playa de Palma
Playa de Palma

Tyskinfluerat resmål med 5 km sandstrand, aktivt nattliv och närhet till Palma stad.

Familjevänligt80%
Stränder90%
Nattliv85%
Sevärdheter & Natur50%
Aktiviteter85%
Shopping70%
Cala Millor
Cala Millor, Cala Bona & Sa Coma

Östkustens största turistområde med fina sandstränder, aktiviteter och nöjen.

Familjevänligt95%
Stränder90%
Nattliv80%
Sevärdheter & Natur75%
Aktiviteter80%
Shopping70%
Illetas
Cala Mayor & Illetas

Exklusiva resmål med närhet till både sandstränder och Palma stad.

Familjevänligt75%
Stränder80%
Nattliv80%
Sevärdheter & Natur70%
Aktiviteter60%
Shopping80%

Bokningsguider