flyg

Hitta flyg till Mallorca

Mallorcas flygplats heter Son San Joan och ligger 8 km öster om Palma. Flygplatsen har förkortningen PMI och när man letar flygresor på nätet så söker man på ”Palma de Mallorca”. Det är Spaniens tredje största flygplats och under sommarmånaderna är det en av de mest trafikerade flygplatserna i Europa.

Flygbolag med direktflyg

Det finns för närvarande 4 st flygbolag som flyger direkt från Sverige till Mallorca. Direktflyg från Stockholm till Mallorca tar ca 3,5 h och är vanligtvis billigare än andra alternativ med mellanlandning.

Direktflyg från Arlanda (ARN), Göteborg (GOT), Köpenhamn (CPN) och Oslo (OSL). Avgångar varje dag under högsäsong.

Direktflyg från Arlanda (ARN), Göteborg (GOT), Köpenhamn (CPN) och Oslo (OSL). Avgångar varje dag under högsäsong.

Direktflyg från Skavsta Stockholm (NYO) och Oslo (RYG). Ca 4 avgångar/vecka under högsäsong.

Direktflyg från Arlanda (ARN), Göteborg (GOT), Malmö (MMX) och Köpenhamn (CPH). Ca 2 avgångar/vecka under högsäsong.

Övriga Flygbolag

easyJet (via Geneve eller Manchester), airberlin (via Berlin), Lufthansa (via München), Swiss Air (via Zürich), Vueling (via Rom eller Barcelona) och Eurowings (via Dusseldorf).

10 Bokningstips för Flygresan

 1. Välj rätt flygplats 😉 Mallorcas flygplats har förkortningen ”PMI” och går under namnen ”Palma de Mallorca” eller ”Son San Joan” – Ej Las Palmas (Gran Canaria), La Palma (En av Kanarieöarna) eller Palmas (Brasilien).
 2. Jämför flygbolagens avgångar och priser. Det smidigaste sättet att jämföra flygresor är att använda en internettjänst där man letar avgångar hos flera flygbolag samtidigt. Nedan hittar du tips på bra jämförelsesajter.
 3. Kostnad för incheckat bagage. Om du planerar att resa från Sverige till Mallorca och behöver checka in bagage, kan det vara bra att vara medveten om eventuella extra kostnader. De flesta flygbolag tar ut en avgift för att checka in bagage, och priset kan variera beroende på vikt och antal påsar. Det kan också finnas ytterligare avgifter om ditt bagage överskrider en viss vikt eller storlek. Det är alltid en bra idé att kontrollera de specifika kraven för ditt flygbolag innan du reser, så att du kan undvika överraskningar vid incheckningen och ha en smidig resa till Mallorca.
 4. Kostnad för tilläggstjänster. Flygbolagen tar ofta extra betalt med diverse tillägg. Det kan t ex handla att bestämd sittplats, gå på planet tidigare, snabbare incheckning, snabbare genom säkerhetskontrollen, mat på planet eller avboknings-/ombokningsbar biljett. Tänk på att jämföra dessa kostnader om det är något du är intresserad av.
 5. Tid på dygnet. Tänk på vilken tid på dygnet ni flyger. Det kan speciellt påverka hur många hotellnätter ni behöver boka och hur ni tar er till och från flygplatserna.
 6. Testa olika dagar. Om man är flexibel med vilka dagar man ska resa, kan man nästan alltid hitta billigare eller bättre resor än om man måste åka vissa specifika dagar. Vanligtvis brukar det vara billigare att resa på en vardag istället för en helgdag.
 7. Var öppen för olika flygplatser. Ibland kan en flygplats längre bort erbjuda ett bättre pris. Man kan t ex lätt glömma bort är att man även kan ta flyget från Köpenhamn eller Oslo. Båda städerna erbjuder många avgångar till Mallorca och priserna är ofta konkurrenskraftiga.
 8. Direktflyg eller mellanlandning? Direktflyg är självklart att föredra rent tidsmässigt och är ofta även billigast. Ibland kan det dock dyka upp specialerbjudanden på flyg med mellanlandning, så om man inte har alltför bråttom, kan det vara klokt att även kolla upp flygbolag med mellanlandning.
 9. Boka i ”rätt” tid. En undersökning visade att 53 dagar innan ska vara billigast och bokningar samma dag som avfärd är dyrast. Detta bör man dock endast ha som riktmärke då det även är väldigt många andra faktorer som påverkar prisets utveckling.
 10. Boka en person i taget (om du orkar..). I undantagsfall kan det löna sig att inte boka alla på en gång. Om flygbolaget har kvar en billig biljett, men man söker efter biljetter för flera personer, så dyker inte den billigare biljetten upp.

Hitta Flygresor

Vi har testat och analyserat de populäraste jämförelsesajterna på nätet och kan rekommendera följande tjänst när man ska boka flygresa till Mallorca.

 • Söker alla direktflyg till Mallorca.
 • Söker hos över 650 flygbolag.
 • Möjlighet att göra biljett ombokningsbar.

Hitta flygresor!