flyg

Hitta flyg till Mallorca

Mallorcas flygplats heter Son San Joan och ligger 8 km öster om Palma. Flygplatsen har förkortningen PMI och när man letar flygresor på nätet så söker man på ”Palma de Mallorca”. Det är Spaniens tredje största flygplats och under sommarmånaderna är det en av de mest trafikerade flygplatserna i Europa. Det går många direktflyg till flygplatsen, och det är lätt att resa vidare till Palma eller andra städer på Mallorca.

Flygbolag med direktflyg

Det finns för närvarande 4 st flygbolag som flyger direkt från Sverige till Mallorca. Direktflyg från Stockholm till Mallorca tar ca 3,5 h och är vanligtvis billigare än andra alternativ med mellanlandning.

Direktflyg från Arlanda (ARN), Göteborg (GOT), Köpenhamn (CPN) och Oslo (OSL). Avgångar varje dag under högsäsong.

Direktflyg från Arlanda (ARN), Göteborg (GOT), Köpenhamn (CPN) och Oslo (OSL). Avgångar varje dag under högsäsong.

Direktflyg från Skavsta Stockholm (NYO) och Oslo (RYG). Ca 4 avgångar/vecka under högsäsong.

Direktflyg från Arlanda (ARN), Göteborg (GOT), Malmö (MMX) och Köpenhamn (CPH). Ca 2 avgångar/vecka under högsäsong.

Övriga Flygbolag

easyJet (via Geneve eller Manchester), airberlin (via Berlin), Lufthansa (via München), Swiss Air (via Zürich), Vueling (via Rom eller Barcelona) och Eurowings (via Dusseldorf).

Shopping, service och restauranger på Mallorcas flygplats

På flygplatsen finns shopping, restauranger, flygplatslounger och annan service.

Flygplatslounger

Det finns fyra lounger på Mallorcas flygplats, Valldemossa, Llevant, Mediterráneo och. Formentor. Loungerna är tillgängliga för personer med rullstol och det finns vanligtvis tillgång till WiFi, tidningar och magasin, fika, snacks, dricka och mat.

För att få tillgång till någon av loungerna måste man betala vid receptionen eller visa upp en förtidsbokning. Om man har en business-biljett, eller någon form av klubbkort eller kreditkort som ger tillgång till flygplatslounger, är inträdet gratis.

Loungerna är öppna från 05:00 till midnatt.

 • Sala VIP Valldemossa – Denna lounge hittas på andra våningen. Hit välkomnas passagerare från flyg inom och utanför Schengen.
 • Sala VIP Mediterráneo – Vid terminal C hittas denna lounge. Hit välkomnas alla flygplatsens passagerare.
 • Sala VIP Formentor – Denna lounge hittas i Terminal D. Hit välkomnas passagerare från både Schengen-flyg och flyg utanför Schengen.
 • Sala VIP Llevant – I terminal A hittas loungen Llevant. Den är reserverad för passagerare som flyger utanför Schengen.

Terminaler

På Mallorcas flygplats finns två landningsbanor och fyra terminaler. Terminalerna heter A, B, C, och D.

 • Terminal A – Detta är en av flygplatsens största terminaler med sina 28 gater. Hit kommer flyg från länder som inte tillhör Schengen, till exempel Irland och Storbritannien.
 • Terminal B – Detta är flygplatsens minsta terminal. Här finns endast 8 gater. Hit kommer i första hand inrikesflyg och regionalflyg.
 • Terminal C – Terminal C är den största terminalen på flygplatsen. Här finns 33 gater. Hit kommer många av flygningarna från europeiska länder.
 • Terminal D – På terminal D hittas 19 gater. Hit flyger i första hand plan från Air Berlin.

Transer från Mallorca flygplats

Det går inga tåg från Mallorcas flygplats – istället erbjuds transport via buss, taxi eller hyrbil. Bussarna och taxibilarna hittas utanför ankomstterminalen. Biluthyrningsföretag finns i ankomstterminalen och i flygplatsens parkeringshus.

Buss från Mallorca flygplats

Två olika bussföretag kör från Mallorcas flygplats – EMT flygbussar och TIB flygbussar. EMT kör från flygplatsen till Palma och TIB kör från flygplatsen till andra destinationer på ön.

Biljetter kan köpas direkt av föraren och betalas med Euro. Tänk på att ha växel eller sedlar i mindre valörer, föraren kan nämligen inte alltid lämna växel på sedlar större än 10 Euro.

Taxi från Mallorca flygplats

Man kan förboka en taxi från flygplatsen eller boka en taxi på plats. Utanför ankomstterminalen hittas alla taxibilar. Om man inte har bokat i förtid finns vanligtvis ett kösystem vid taxistationen.

Hyrbil från Mallorca flygplats

Det finns flera olika biluthyrningsföretag på Mallorcas flygplats, till exempel Avis, Alamo, Enterprise, Eurocar, Goldcar, Hertz och Sixt. Det är möjligt att förboka en hyrbil eller boka en på plats på flygplatsen.

10 Bokningstips för Flygresan

 1. Välj rätt flygplats 😉 Mallorcas flygplats har förkortningen ”PMI” och går under namnen ”Palma de Mallorca” eller ”Son San Joan” – Ej Las Palmas (Gran Canaria), La Palma (En av Kanarieöarna) eller Palmas (Brasilien).
 2. Jämför flygbolagens avgångar och priser. Det smidigaste sättet att jämföra flygresor är att använda en internettjänst där man letar avgångar hos flera flygbolag samtidigt. Nedan hittar du tips på bra jämförelsesajter.
 3. Kostnad för incheckat bagage. Om du planerar att resa från Sverige till Mallorca och behöver checka in bagage, kan det vara bra att vara medveten om eventuella extra kostnader. De flesta flygbolag tar ut en avgift för att checka in bagage, och priset kan variera beroende på vikt och antal påsar. Det kan också finnas ytterligare avgifter om ditt bagage överskrider en viss vikt eller storlek. Det är alltid en bra idé att kontrollera de specifika kraven för ditt flygbolag innan du reser, så att du kan undvika överraskningar vid incheckningen och ha en smidig resa till Mallorca.
 4. Kostnad för tilläggstjänster. Flygbolagen tar ofta extra betalt med diverse tillägg. Det kan t ex handla att bestämd sittplats, gå på planet tidigare, snabbare incheckning, snabbare genom säkerhetskontrollen, mat på planet eller avboknings-/ombokningsbar biljett. Tänk på att jämföra dessa kostnader om det är något du är intresserad av.
 5. Tid på dygnet. Tänk på vilken tid på dygnet ni flyger. Det kan speciellt påverka hur många hotellnätter ni behöver boka och hur ni tar er till och från flygplatserna.
 6. Testa olika dagar. Om man är flexibel med vilka dagar man ska resa, kan man nästan alltid hitta billigare eller bättre resor än om man måste åka vissa specifika dagar. Vanligtvis brukar det vara billigare att resa på en vardag istället för en helgdag.
 7. Var öppen för olika flygplatser. Ibland kan en flygplats längre bort erbjuda ett bättre pris. Man kan t ex lätt glömma bort är att man även kan ta flyget från Köpenhamn eller Oslo. Båda städerna erbjuder många avgångar till Mallorca och priserna är ofta konkurrenskraftiga.
 8. Direktflyg eller mellanlandning? Direktflyg är självklart att föredra rent tidsmässigt och är ofta även billigast. Ibland kan det dock dyka upp specialerbjudanden på flyg med mellanlandning, så om man inte har alltför bråttom, kan det vara klokt att även kolla upp flygbolag med mellanlandning.
 9. Boka i ”rätt” tid. En undersökning visade att 53 dagar innan ska vara billigast och bokningar samma dag som avfärd är dyrast. Detta bör man dock endast ha som riktmärke då det även är väldigt många andra faktorer som påverkar prisets utveckling.
 10. Boka en person i taget (om du orkar..). I undantagsfall kan det löna sig att inte boka alla på en gång. Om flygbolaget har kvar en billig biljett, men man söker efter biljetter för flera personer, så dyker inte den billigare biljetten upp.

Hitta Flygresor

Vi har testat och analyserat de populäraste jämförelsesajterna på nätet och kan rekommendera följande tjänst när man ska boka flygresa till Mallorca.

Karta över Mallorca och Mallorca Airport

Använd den interaktiva kartan nedan för att hitta till Mallorca Airport och några av öns mest besökta städer.

Vanliga frågor och svar om flyg till Mallorca

Hur lång är flygresan till Palma de Mallorca?

Från Stockholm tar det cirka 3 timmar och 40 minuter med direktflyg till Palma de Mallorca. Från Kastrup i Köpenhamn tar det cirka 3 timmar och från Landvetter i Göteborg tar det cirka 3 timmar och 15 minuter.

När är det billigast att flyga till Mallorca?

Billigast brukar det vara att flyga till Mallorca under den tidiga våren, mars till maj, sen under hösten och den tidiga vintern. Högsäsongen är under den sena våren, sommaren och den tidiga hösten.

Vilka flyger direkt till Mallorca?

Ryanair, Norwegian, Eurowings och SAS är några av de flygbolag som flyger direkt till Mallorca från antingen Arlanda, Landvetter eller Kastrup.

Går det tåg från Mallorca Airport?

Nej, Mallorca Airport har inga tågförbindelser. Enklast tar man sig från flygplatsen med flygbuss, taxi eller hyrbil. Flygbussarna från EMT går till Palma och flygbussarna från TIB går till resten av ön. Man kan betala med kontanter ombord på bussen.

Vilka flygplatser finns på Mallorca?

på Mallorca finns en flygplats, Palma de Mallorca Airport, PMI. Hit kommer plan från Spanien, Europa och resten av världen.

Hur tidigt behöver man vara på Mallorcas flygplats?

Vi rekommenderar att du kommer till flygplatsen minst 2 timmar innan ditt plan ska avgå. Då har man vanligtvis tid för incheckning, bagagelämning, passkontroller och säkerhetskontroller.