Deia

Den pittoreska byn Deia är ett populärt resmål för turister, lokalbor och världsstjärnor. Här finns gömda smultronställen, en vacker stenstrand och häpnadsväckande naturupplevelser.

Familjevänligt45%
Stränder75%
Nattliv80%
Sevärdheter & Natur95%
Aktiviteter90%
Shopping80%

Information

Hotelltips

Deia är en vacker by undangömd mellan Mallorcas berg med utsikt över medelhavet. Den pittoreska byn är byggd som en trappa ner för berget vilket gör att det finns lite utrymme för stora hotellkomplex. De hotell som finns i området lämnar dock inget ytterligare att önska. Här finns lyxiga femstjärniga hotell med vacker utsikt och som passar områdets välbärgade besökare.

Reser man till området med en lite stramare budget kan man glädjas åt att det finns ett par vandrarhem och enklare hotell att välja på.

hotell

La Residencia, A Belmond Hotel

5 stjärnor

Lyxigare än så här kan det nog inte bli. Detta femstjärniga hotell med tre restauranger bjuder på boende med stjärnglans. Här kan man boka lyxiga sviter, slappna av på hotellets spa och bada i de två utomhuspoolerna.

Läs mer & Boka!

AC Gratis WiFi

Hotellsäng

Hotel Es Moli

4 stjärnor

Ett fyrstjärnigt hotell nära stranden med en pool utomhus. Deia ligger ungefär 8 minuter bort med bil och i närheten av hotellet finns många restauranger och barer. Här finns 87 rum fördelade över fem våningar.

Läs mer & Boka!

AC Gratis WiFi

Hoposa Costa D’Or

4 stjärnor

Ett hotell beläget i bergen nära stenstranden Cala Deia. Här bor man lyxigt med bergsutsikt. På hotellet finns en mysig takterrass, restaurangen Costa Dor, en mysig bar, ett gym och en tennisbana. Här bor man i äkta Deia-lyx.

Läs mer & Boka!

AC Gratis WiFi

Restauranger & Uteliv

Deia

Utsikt över Deia

Deia är inte ett festparadis som Magaluf eller Palma Nova. Här är den pittoreska charmen i fokus vilket även syns på utelivet. Utelivets hjärta i byn är Sa Fonda. Detta café bjuder på livemusik, DJ-sets och en unik atmosfär när solen gått ner. Hit har världsstjärnor som Mike Oldfield, Sting, Richard Branson, Gallagherbröderna, Bob Geldof och Kate Moss vallfärdat för att spela musik eller bara njuta av atmosfären och de goda drinkarna.

Förutom Sa Fonda så finns det ett flertal andra mysiga caféer, barer och restauranger i området. Här finns allt från lyxrestauranger med Michelinkänsla till enklare caféer. En särskilt populär restaurang är El Olivo, av många ansedd som en av de bästa restaurangerna på Mallorca. Man sitter utomhus på terrassen med utsikt över den vackra byn. Här får man njuta av en kreativ meny med fokus på lokala delikatesser.

Tänk på att många av restaurangerna i området har öppet efter säsong, så om man kommer under vintern och sena hösten kan det vara bra att ringa innan för att se om det är öppet. Kommer man under högsäsong kan det även vara en bra idé att ringa innan – men då för att boka bord. Deia är en populär plats för matupplevelser.

Shopping

Keramik

Keramik

Om man är sugen på unik shopping är Deia rätt by att åka till. Här finns många mysiga små butiker med allt från kläder till inredning, konst och keramik. Är man ute efter handgjord keramik med Mallorca-känsla ska man bege sig till Ceramics by Joanna, är man ute efter lyxig design är det Obsolete Deia som gäller, och om man vill titta på vacker konst rekommenderar vi Gres Gallery.

Aktiviteter & Sevärdheter

Precis utanför Deia finns den steniga stranden Cala Deia. Detta är en liten strand som många i området har som sitt smultronställe. Den är ungefär 70 meter lång omringad av klippor och större stenar där många ligger och solar och vilar sig efter en dag i naturen.

deia

Havsutsikt i Deia

Cala Deia är inte en strand för barnfamiljer som vill ha kilometerlång sandstrand och långgrunt. Stranden är stening och det är vanligt att det förekommer maneter i vattnet under högsäsong. Det finns heller ingen möjlighet att hyra solstolar eller parasoll. Trots detta är Cala Deia en omtyckt och vacker badplats som är väl värt ett besök om man är i området.

Bor man i Palma kan man boka en dagstur till den norra sidan av ön för att få uppleva Deia och Cala Deia. Boka plats på den guidade turen här.

Deia ligger vackert med utsikt över flera av Mallorcas bergsområden och tillgång till ett flertal populära vandringsleder. Om man vill komma riktigt nära Mallorcas natur är en dagsvandring ett måste. Ett populärt vandringsmål är Sa Foradada, en vacker klippformation som ser ut att kasta sig ut över havet. Klippan ser man från många utsiktsplatser i Deia, men den upplevs bäst på närmare håll.

Sa Foradada

Sa Foradada

Vill man vandra till Sa Foradada ska man ta sig till Son Marroig, en historisk byggnad mellan Valldemossa och Deia. Son Marroig var en gång hem till Luis Salvador, en av de första som dokumenterade djur- och naturlivet på Mallorca. När man har parkerat sin bil vid Son Marroig kan man se en stor skylt märkt med Sa Foradada, den visar vägen mot den vackra klippan vid havet.

Promenaden tar ungefär en timme och följer en märkt gångstig. Man får se vackra olivträd, möta många olika fågelarter och uppleva Mallorcas natur på nära håll.

När man kommer fram till Sa Foradada möter man inte bara den vackra utsikten utan även en populär restaurang, Ca’s Patro March, där man kan njuta av en paella och en svalkande drink.

deia

Deia

Får man inte nog av naturupplevelserna, men vill kombinera dem med lite aktivitet, ska man ta en tur till Deia Golf de Son Termenes. Detta är en vacker golfbana med 18 hål som är placerad i en bergsdal. Terrängen gör banan utmanade och rolig både för nya och erfarna golfare.

Liknande Resmål

Illetas
Cala Mayor & Illetas

Exklusiva resmål med närhet till både sandstränder och Palma stad.

Familjevänligt75%
Stränder80%
Nattliv80%
Sevärdheter & Natur70%
Aktiviteter60%
Shopping80%
Playa de Palma
Playa de Palma

Tyskinfluerat resmål med 5 km sandstrand, aktivt nattliv och närhet till Palma stad.

Familjevänligt80%
Stränder90%
Nattliv85%
Sevärdheter & Natur50%
Aktiviteter85%
Shopping70%
Valldemossa
Den otroligt vackra byn Valldemossa ligger i bergskedjan Tramuntana.
Familjevänligt65%
Stränder60%
Nattliv60%
Sevärdheter & Natur95%
Aktiviteter90%
Shopping80%

Bokningsguider