Playa de Palma

Playa de Palma

Playa de Palma är ett tyskinfluerat resmål med 5 km sandstrand och närhet till Palma stad. Resmålet passar för dem som vill kombinera strand-, stads- och uteliv.

Familjevänligt80%
Stränder90%
Nattliv85%
Sevärdheter & Natur50%
Aktiviteter85%
Shopping70%

Information

Playa de Palma är en ort som ligger vid stranden mellan Can Pastilla i väster och El Arenal i öster. Ibland benämns även hela området som Playa de Palma och det är även namnet på den 5 km långa strand som sträcker sig genom de tre orterna. Längs stranden finns en vacker strandpromenad och ett brett utbud av hotell, restauranger, caféer, barer och butiker. Kombinationen av strand och närheten till Palma har gjort Playa de Palma till ett populärt genom åren.

I Can Pastilla ligger en charmig liten hamn och området är relativt lugnt. Ju mer österut och närmare El Arenal man kommer, desto mer fest blir det. El Arenal är lite grann som tyskarnas Magaluf dit många ungdomar kommer för att festa under Juli och Augusti. Hela Playa de Palma, och speciellt El Arenal, är väldigt populärt bland tyskar, vilket har medfört att området har fått en kraftig tysk prägel. Om man är ute efter något inhemskt spansk eller mera svenskanpassat resmål, så bör man inte välja Playa de Palma.

Utflykter till Palma stad är populära bland många och något som verkligen rekommenderas. Palma stad ligger ca 10 km västerut och det är smidigt att ta någon av de bussar som trafikerar sträckan. EMT, som är den lokala kollektivtrafiken har två bussar att välja på. Buss 15 (Plaza de Reina – Portixol – Can Pastilla – Playa de Palma) och buss 23 (Plaza de Espana Palma – Can Pastilla – Playa de Palma – Arenal – Aqualand). Man kan även välja att åka med det regionala bussarna från TIB som har nummer i 500-serien. Det går självklart även att åka taxi eller hyra en cykel om man föredrar det .

När man ska ta sig från flygplatsen är det buss 21 som gäller. Den har följande hållplatser: Flygplatsen – Can Pastilla – Playa de Palma – Aquarium – El Arenal. Den går normalt var 30:e minut och kostar ca 3 € per person.Om man hellre åker taxi så kostar det ca 20-25 € beroende på var i Playa de Palma man ska.

Minitåg i Playa de Palma

Minitåg i Playa de Palma

Om man snabbt vill se vad som erbjuds i hela Playa de Palma-området, kan man åka ett minitåg. Tåget går regelbundet mellan Can Pastilla och El Arenal och kostar ca 4-5 €.

Nattlivet i Playa de Palma är rikt och domineras av tyskarna. Här finns det gott om barer och uteställen att välja på. De största uteställena finns i El Arenal, men det finns även många andra ställen att ha roligt på i både Playa de Palma och Can Pastilla. I El Arenal finns RIU Palace som har fyra barer och ett stort dansgolv där man spelar modern klubbmusik.

I Playa de Palma finns det inte direkt någon shopping eller några sevärdheter att tala om, men det är enkelt att ta sig till Palma stad. I Palma stad finns många populära shoppingstråk och sevärdheter som Cathedral de Palma, Parc de la Mar, Museo de Mallorca, de Arabiska baden, Castell de Bellver, Museet Es Baluard och mycket mera. Läs mer i vår guide om Palma Stad.

Strand

Stranden vid Can Pastilla

Stranden vid Can Pastilla

Stranden i Playa de Palma är 5 km lång och sträcker sig mellan Can Pistilla och El Arenal. Det är den största stranden i Palmabukten och den är alltid väldigt välskött. Stranden har fin och ljus sand och är på vissa ställen hela 100 meter bred. Det är en barnvänlig strand som är långgrund på de flesta delarna. Hela utbudet av vattensporter finns att tillgå för den som tröttnar på att ligga och sola. Välj mellan jet-ski, trampbåtar, vattenskidor, draksurfing, m.m. Bakom stranden finns även det gott om gratis parkering, så Playa de Palma fungerar även bra som ett utflyktsmål om man bor på en annan ort.

Stranden är uppdelad i 15 sektioner, så kallade ”Balnearios” där nummer 1 ligger vid El Arenal och nr 15 vid Can Pastilla. Varje Balneario har solstolar, omklädningsrum, toaletter och duschar samt ett eget utbud av restauranger, barer och butiker. De olika sektioner försöker locka till sig turisterna på olika sätt, vilket medför att stranden kan skifta inriktning beroende på var man är. Vid balneario 5 finns det en ramp där rullstolsbundna kan bada.

Strandpromenaden

Strandpromenaden

Bakom stranden finns en nyupprustad strandpromenad som är väldigt populär. Här kan man cykla eller gå och njuta av utsikten. Längs strandpromenaden finns ett väldigt stort utbud av caféer, restauranger, barer och uteställen.

Aktiviteter

Aqualand El Arenal

Aqualand El Arenal

Strax utanför El Arenal ligger vattenparken Aqualand. Aqualand är Mallorcas största vattenland och ett måste för de flesta barn. Här finns över 10 avancerade vattenrutschkanor där man kan tävla mot varandra, åka snirkligt, åka snabbt, glida på vattenytan och mycket mera. Det finns även flera pooler för alla olika åldrar samt områden för solning och avkoppling. När man blir hungrig finns det restauranger med olika sorters snabbmat och självklart finns det även gott om snacks- och glassbarer. Har man glömt badbyxor, solkräm, handdukar eller dylikt så finns det en butik på området med ett bra grundutbud. Buss 23 går från Palma stad och stannar precis vid Aqualands parkering. Läs mer om Aqualand på deras hemsida.

Palma Aquarium är en marinpark med över 8000 djurarter och 55 akvarium. Deras största akvarium heter Big Blue och är Europas djupaste akvarium med sina 8,5 meter. I Big Blue finns det hajar och 200 andra fiskarter som man kan se på riktigt nära håll. För de som har dykcertifikat och vill ha spänning på semestern, finns det möjlighet att dyka bland hajarna i Big Blue. Palma Aquarium har även mycket mer än alla akvarium. Här finns ett stort utomhusområde med trädgårdar, en jungel, lekområde med piratskepp och hoppborg samt pooler där man kan snorkla bland olika djur. På området finns det även finns 3 caféer och restauranger samt en souvenirshop. Palma Aquarium ligger vid Can Pastilla i den västra delen av Playa de Palma. Läs mer om Aquarium på deras hemsida.

Playa de Palma är ett populärt resmål för en cykelsemester eller träningsresa. Hotellen är vana att ta emot stora sällskap av cyklister under vår och höst. Närheten till Palma, stranden och bergen är något som uppskattas av många cyklister. Man kan t ex välja att värma upp under sträckan till Palma stad och sedan bege sig upp i bergen för mera utmanande cykling. Även många ”vanliga” semesterfirare väljer att hyra en cykel i Playa de Palma och sedan cykla längs den vackra strandpromenaden och spendera en dag i Palma.

Golf Son Gual

Golf Son Gual

Playa de Palma är ett utmärkt resmål om man vill spela golf. Det fem golfbanor inom ca 15 minuters bilfärd. Norrut från Playa de Palma ligger banorna Golf Son Gual och Golf Puntiró. Söderut från El Arenal ligger Golf Maioris och österut ligger Golf Son Antem West och Golf Son Antem East.

Golf Son Gual ligger ca 9 km nordost om Playa de Palma och är en av Mallorcas bästa banor. Golfbanan är privatägd och drivs av en familj. Den är designad som tävlingsbana och kan vara en utmaning för höghandikapparen. Banan har ett speciellt utseende med hela 66 bunkar och ca 800 olivträd. Banan är välskött och håller högsta kvalité året runt. Fairways är långa, breda och kuperade. Greenerna är stora och omges av många bunkrar.

Golf Puntiró ligger ca 10 km norr om Playa de Palma. Golfbanan öppnade 2006 och är designad av Jack Nicklaus. Banan har två stora sjöar, många bunkrar och är omgiven av olika sorters träd. Greenerna är små, men inte så ondulerade som på många andra banor. Anläggningen har ett vackert klubbhus och bra träningsmöjligheter.

Golf Maioris ligger 6 km söder om El Arenal och är en av de nyaste banorna på Mallorca. Golfbanan invigdes 2006 och det är en modern anläggning med en stor driving range. Banan ligger i ett landskap med tallskog och flera sjöar och den är varierande med både plana och kuperade hål. Greenerna är stora men har ofta mycket lutning, så man kan ibland behöva planera inspelen. De är en rolig golfbana som passar både hög-, medel- och låghandikappare.

Golf Son Antem West och Golf Son Antem East ligger i Ljucmajor, ca 7 km öster om El Arenal. Banorna ligger i ett vackert landskap med sjöar och utsikt över berget Randa. I direkt anslutning till golfbanorna finns det en resort med flera hotell och villor. Golfanläggningen är välskött och har en bra driving range och ett stort träningsområde. Båda banorna håller hög kvalité och West skapades för att bli en tävlingsbana och är lämplig för låg- eller medelhandikappare. East är mera omväxlande, har lite bredare fairways och är lite enklare än West.

Liknande Resmål

Alcudia
Alcudia
Barnfamiljernas paradis med långrunda stränder och stort utbud av hotell.
Familjevänligt100%
Stränder95%
Nattliv80%
Sevärdheter & Natur70%
Aktiviteter90%
Shopping75%
Cala Millor
Cala Millor, Cala Bona & Sa Coma
Östkustens största turistområde med fina sandstränder, aktiviteter och nöjen.
Familjevänligt95%
Stränder90%
Nattliv80%
Sevärdheter & Natur75%
Aktiviteter80%
Shopping70%
Magaluf
Magaluf & Palma Nova
Charterklassiker med mycket fest, flera vackra stränder och massor av aktiviteter.
Familjevänligt75%
Stränder85%
Nattliv100%
Sevärdheter & Natur50%
Aktiviteter100%
Shopping70%

Bokningsguider