hyrbil

Hyrbil på Mallorca

Mallorca är ett bra resmål att hyra bil på. Det finns väldigt mycket att upptäcka på ön och med bil får man en stor frihet. Utbudet av hyrbilar är bra och det finns bilar för de flesta smaker!

Hitta billig hyrbil på Mallorca

När jag är i Mallorca ser jag alltid till att ha en hyrbil. Det finns helt enkelt för många fantastiska ställen på ön som man inte vill missa när man är där.  Tänk på att inte boka direkt med uthyrningsföretagen, då priserna alltid är högre då. Gå via en prisjämförelsesajt som konkurrensutsätter biluthyrningsföretagen. Jag använder alltid Rentalcars när jag hyr bil.

rentalcars hyrbilar logotyp

 • Söker hos 22 uthyrningsfirmor!
 • Prisgaranti och inga extra avgifter.
 • Ändra eller avboka fram till 48 h innan!
 • Egen gradering av uthyrningsfirmorna!

Hitta hyrbil!

10 Bokningstips för Hyrbil

 1. Jämför biluthyrningsfirmor! Det smidigaste sättet att jämföra olika firmor är att använda en internettjänst där man letar hyrbilar hos flera uthyrningsfirmor samtidigt. Nedan hittar du tips på bra jämförelsesajter.
 2. Välj plats för avhämtning och avlämning! Det vanligaste är att man hämtar och lämnar hyrbilen på flygplatsen utanför Palma. På flygplatsen finns det ett väldigt stort utbud och priserna är betydligt bättre än på de olika resmålen. Det finns dock möjlighet att hyra bil på de allra flesta orterna, vilket kan vara aktuellt om man t ex bara är intresserad av att hyra bil en dag.
 3. Välj bil! Bestäm vilken bil ni vill hyra. Man vill t ex kunna få plats med all packning, men om man ska köra mycket i mindre byar så vill man inte ha för stor bil på alla smala gator. Tänk även på utrustning såsom AC, GSP, barnstol, automat eller manuell.
 4. Kolla omdömen! Hos jämförelsetjänsterna finns det omdömen om de olika biluthyrningsfirmorna. Alla firmor har olika villkor, så det är nyttigt att ta reda på lite mer om den aktuella firman innan man slutför bokningen.
 5. Extra förare? I de flesta fall är det endast en person som får köra hyrbilen – annars gäller t ex inte försäkringar. Vill man ha fler personer som ska kunna köra bilen så brukar det kosta extra. Priset för en extra förare är ca 50-100 kr/dag.
 6. Extra försäkring? Man har alltid ett basskydd om något händer med hyrbilen, men det brukar vara väldigt hög självrisk från ca 5 000 och i vissa fall ända upp till 20 000 kr! Ibland ingår extra försäkringsskydd, men ofta behöver man lägga till extra försäkring som tillval. Då slipper man självrisken och kan dessutom få ersättning för vissa omkostnader. Extra försäkring brukar kosta ca 200 kr/dag.
 7. Vid upphämtning.. Läs informationen vid bokning om vad man behöver ta med. Vanligtvis behöver man ett kreditkort, pass och körkort för de som är uppskrivna som förare. Det kan även vara skönt att ta reda på var uthyrningsfirman finns placerad även om det finns bra skyltning på flygplatsen för de olika uthyrningsfirmorna.
 8. Vid återlämning.. Var i god tid till flygplatsen, så det inte blir för stressigt med återlämningen. Tänk även på att ha tid att fylla på full tank om inget annat har angetts. Annars kan du behöva betala en extra administrativ avgift.
 9. Ta hand om bilen! Tänk på att vara försiktig då det kan bli kostsamt om något händer med en hyrbil. Speciellt viktigt att tänka på är att vårdslöshet, fel bränsle eller bilkörning med droger eller alkohol i kroppen ej täcks av någon försäkring.
 10. Om något händer! Tänk på att alltid ta kontakt med uthyrningsföretaget på direkten om något händer med bilen. Reparationer, vägassistans o dy måste alltid godkännas av uthyrningsfirman innan de beställs.