mallorca karta

Karta Mallorca

Hitta till alla platser, sevärdheter, stränder och naturområden på Mallorca – den perfekta semesterön.

Karta över Mallorca

I vår interaktiva karta över Mallorca har vi placerat ut många av öns semesterorter, stränder, sevärdheter och andra bra platser att känna till. Zooma in och klicka på de markerade platserna för att få mer information.

Vid den sydvästra kusten hittas öns huvudstad Palma med sina vackra badstränder och levande stadskärna. I nordväst hittas öns bergskedja med sin häpnadsväckande natur.

Mallorcas bästa turiststäder

En kort introduktion till några av de mest besöka turistorterna på Mallorca. Du hittar fler resmål i kartan eller på vår sida om Mallorcas bästa resmål.

Palma de Mallorca

Palma på natten

Palma på natten

Palma är Mallorcas huvudstad och ett populärt charterresemål för många av Europas turister. Här. Varvas strandhäng, sol och bad med kultur, sevärdheter och nattliv.

Det här är ett populärt resmål för såväl charterresor, weekendresor, familjesemestrar och festresor.

Läs mer om Palma.

Magaluf

Playa de Magaluf

Magaluf är ett populärt festresemål för många skandinaver.  Här finns långa bargator och under högsäsongen är de öppna till de tidiga morgontimmarna.

Läs mer om Magaluf.

Alcudia

Playa de Alcudia

Playa de Alcudia

En semesterort på Mallorca som är särskilt populär bland barnfamiljer är Alcudia. Här finns en lång sandstrand med långgrunt havsbad där hotellen inte ligger längre än ett stenkast bort.

Läs mer om Alcudia.

Santa Ponsa

Stranden i Santa Ponsa

Stranden i Santa Ponsa

Santa Ponsa är en vacker oas gömd i en bukt vid Mallorcas sydvästra kust. Här finns vackra kullar och bergskedjan Tramuntana som ringar in staden. Stränderna och hamnområdet är särskilt populära.

Läs mer om Santa Ponsa.

Puerto de Soller

Stranden Es Traves

Stranden Es Traves

Puerto de Soller är ett lugnt resmål med närhet till vacker natur och många fruktodlingar. Hit kommer särskilt turister som är ute efter naturliv, matkultur, historiska byggnader och utflykter.

Läs mer om Puerto de Soller.

Vanliga frågor och svar om karta över Mallorca

Var ligger Mallorca?

Mallorca är en ö som ligger i Medelhavet. Ön tillhör Spanien och ögruppen Balearerna. Mallorca ligger ungefär 170 km från Barcelona på det spanska fastlandet.

Hur stort är Mallorca?

Mallorca har en yta på 3 640 km². Storleksmässigt kan ön jämföras med svenska Gotland, som bara är ett par hundra km² mindre än Mallorca.

Vad heter Mallorcas huvudstad?

Mallorcas huvudstad är Palma de Mallorca – en vacker kuststad där nästan hälften av öns totala invånarantal bor.

Vilka öar ingår i Balearerna?

De större öarna som ingår i Balearerna är Mallorca, Menorca, Ibiza, Formentera och Cabrera.